Onderhoud

Het onderhouden van de Motor is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, het motoronderhoud is ook belangrijk voor het behoud van de motorfiets.

Banden

Elke motorrijder weet dat de banden in goede conditie moeten zijn, maar de controle erop wordt nog wel eens vergeten. Als je toch bij een tankstation staat, controleer dan direct even de bandenspanning. Een goede bandenspanning zorgt voor betere wegligging, kortere remweg en een langere levensduur van de band. Daarnaast is de algemene conditie van de band belangrijk, controleer of ze niet zijn uitgedroogd, of er geen spijkers (en dergelijke) in de band zitten en of er genoeg profiel op zit.

Accu & Verlichting

Er is niets vervelenders als je ergens staat en de motor start niet meer. Controleer daarom regelmatig of of de accu nog voldoende vloeistof heeft en zet hem in de winter (als je niet rijd) op een druppel lader. Laat daarnaast gewoon eens per jaar je accu controleren.

Remmen

Kijk elke rit of er nog voldoende vloeistof in het reservoir zit. Je kunt ook de remmen checken door de remmen in te knijpen. Voelt dit 'sponzig' aan dan is er iets mis met het remsysteem, laat dit dan zo snel mogelijk controleren door een specialist. Het is sowieso handig uw remsysteem te laten nakijken. Oude remvloeistof kan water en luchtbelletjes bevatten, dit komt de remkracht niet ten goede.

Oliepijl en Ketting

De vloeistoffen en smeermiddelen zijn altijd belangrijk om in de gaten te houden. Controleer regelmatig het oliepijl en of de ketting nog goed gesmeerd is. Zeker bij lange ritten en rijden met slecht weer is het raadzaam om regelmatig kettingspray te gebruiken.

Poetsen

Poetsen is niet alleen bedoeld om de motor weer mooi te laten glimmen. Het verwijderen van vuil en eventueel pekel is ook van belang voor de levensduur van uw motor.   Heb je hulp nodig voor het onderhoud, wij staan klaar om u te helpen.